OPĆINA

OGLAS – SAMOZAPOŠLJAVANJE BORAČKE POPULACIJE

O G L A S
za dodjelu podsticaja samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije u Zeničkoo–dobojskom
kantonu

I. Predmet oglasa

Obavještavaju se branioci i članovi njihovih porodica sa prebivalištem na području općine Doboj Jug, i koji su na evidenciji nadležnog organa za vojne evidencije u općini Doboj Jug, o mogućnosti podnošenja zahtjeva za dodjelu jednokratnih, nepovratnih novčanih sredstava u svrhu podsticaja samozapošljavanja i to:

 Program „Prvi biznis“ – u slučaju kada je podnosilac zahtjeva, registrirao planiranu djelatnost ne ranije od 01.04.2020. godine, a najkasnije sa danom okončanja javnog poziva po ovog Programu;
 Program „Biznis plus“
Varijanta a) u slučaju kada je korisnik Programa podsticaja samozapošljavanja ovoga Ministarstva iz prethodnih godina, koji je od 01.04.2020. godine do okončanja Javnog poziva zaposlio jednog ili više radnika, koji su bili na evidenciji nadležne službe za zapošljavanje, te da se zahtjev za sufinansiranje zaposlenja ne podnosi radi zasnivanja radnog odnosa u istom pravnom licu zaposlenja.
Varijanta b) u slučaju kada je korisnik Programa podsticaja samozapošljavanja ovoga Ministarstva iz prethodnih godina, koji je zadržao poresku registraciju te uplatio sve poreske obaveze do 31.12.2020. godine.

U prilogu možete pogledati tekst Oglasa.

 

PREUZMITE DOKUMENAT 

Pogledaj sve novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *